‘Oprukkende digitalisering in de zorg vergroot gezondheidsverschillen’, een interview met Nicole Goedhart


Autheur: Sytse Wilman van Zorgvisie 
 
Een interview met Nicole Goedhart in Zorgvisie over het effect van de digitalisering op gezondheidsverschillen. Het interview is ook opgenomen in de blog van Frans van Wijck, een medisch journalist die wekelijks een blog publiceert op de website van Arts en Auto. Meer achtergrond informatie? Lees: Persistent inequitable design and implementation of patient portals for users at the margins 
Klik hier voor het interview in Zorgvisie

Klik hier voor de webblog van Arts en AutoScreenshot van het interview op de website van Zorgvisie

werkwijze

Participatief Actie onderzoek (PAR)

We vertrekken vanuit de leefwereld en behoeften van mensen. .Met alle betrokkenen leren we al doende en in gezamenlijkheid wat werkt voor wie en waarom.  Middels cirkels van reflectie, actie en verandering doen we recht aan ieders kennis en kunde en enthousiasmeren we alle betrokkenen om op eigen wijze in actie te komen.

missie


Wij willen bijdragen aan een inclusieve, toegankelijke en rechtvaardige (online) samenleving. Om deze missie te bereiken reflecteren we in dialoog met alle betrokkenen op de snel digitaliserende samenleving en gerelateerde sociaal-politieke thema’s. Middels participatief en praktijkgericht onderzoek willen we bijdragen aan beleid en interventies welke aansluiten bij de behoeften en leefwereld van mensen en dus kansrijker zijn. Juist voor mensen die leven met  kwetsbaar makende omstandigheden.

contact


contact of vragen?
Wij gaan graag met je in gesprek. ︎

Afdeling Ethiek, Recht en Humaniora (ERH)

Amsterdam UMC
Locatie VUmc
De Boelelaan 1089a
1081 HV Amsterdam

Logo Amsterdam UMC